Απινιδωτές σε σχολεία και γήπεδα της Φθιώτιδας με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών | 28.4.2023

Λαμία, 28 Απριλίου 2023

 

Δελτίο Τύπου

Στις ιδιαίτερες προκλήσεις που βίωσε η χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας, το Κράτος επιστράτευσε από την πρώτη στιγμή, όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού COVID-19, που στόχο είχε να αναδείξει τη σημασία της εθνικής ενότητας και της αλληλεγγύης.

Το Υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε -μέσω του ειδικού λογαριασμού- τον Ανθρωπιστικό Σύλλογο Kids Save Lives με σχεδόν 100.000 ευρώ για την υλοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, δράσεων πρώτων βοηθειών και διάσωσης αλλά και κοινωφελών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες αυτές στη Λαμία.

Σημειώνεται πως από το 2020, εφαρμόζουμε υπερμειωμένο ΦΠΑ 6% για την αγορά απινιδωτών ως βασικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών και διάσωσης, ρύθμιση που πρόσφατα παρατείναμε έως τον Ιούνιο 2023.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες παραδόθηκαν , παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, 8 νέοι απινιδωτές που προορίζονται για μεγάλα σχολικά συγκροτήματα της Φθιώτιδας και επιπλέον 4 σήμερα στον Δομοκό, που προορίζονται για τα γήπεδα της περιοχής.

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

«Θέλω να εξάρω τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στις συγκεκριμένες δράσεις, που έχουν υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα και να τους συγχαρώ για την κοινωνική εταιρική τους ευθύνη.

Όλοι μαζί, Κράτος, επιχειρήσεις, πολίτες, με στόχο και συνέπεια, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ενότητα και αυτοπεποίθηση!».

 

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
InstagramYoutube