Ολοκληρώθηκε η Δράση της HELLENiQ ENERGY: Νέος εξοπλισμός στα Σχολεία και Αστεροσχολείο Υπάτης | 27.4.2023

Λαμία, 27 Απριλίου 2023

 

 

Δελτίο Τύπου

Η «HELLENiQ ENERGY», στο πλαίσιο της διεξαγωγής του EKOΡάλλυ Ακρόπολις, ολοκλήρωσε την εξαιρετική πράξη υψηλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, μετά και από σχετική συνεργασία που είχε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Παραδίδονται, μέσω δωρεάς, 62 φορητοί υπολογιστές, 54συστήματα προβολής, 21 πολυμηχανήματα, 7 3d εκτυπωτές και 6διαδραστικοί πίνακες για τα σχολεία της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Πλέον, και σε συνέχεια της σχετικής δράσης του Σεπτεμβρίου, κάθε Δημοτικό, κάθε Γυμνάσιο και κάθε Λύκειο της Π.Ε. Φθιώτιδας, θα διαθέτει τουλάχιστον έναν νέο, σύγχρονο υπολογιστή και ένα νέο σύστημα προβολής.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «HELLENiQENERGY» κ. Γιάννη Παπαθανασίου, παρέδωσαν χθες έναν νέο, σύγχρονο μετεωρολογικό σταθμό στο ΚακογιάννειοΑστεροσχολείο της Υπάτης, μία δομή – κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και διάδοσης της επιστήμης της Αστρονομίας, που αποτελεί καινοτόμο εκπαιδευτική δραστηριότητα, προσελκύονταςεπισκέπτες από πολλές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Ο νέος, συμπληρωματικός εξοπλισμός που παραδίδεται στα σχολεία μας, αναβαθμίζει περαιτέρω τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρονται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την «HELLENiQ ENERGY» και για αυτή την πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους μαθητές μας και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Share

Εκτύπωση άρθρου Εκτύπωση άρθρου
TwitterInstagramYoutube